Cold Smoke Generator

Behalve voor warm roken kan de barbecue ook gebruikt worden om koud te roken. Zo kan er aan kaas, zout, olijfolie, boter, groenten, nootjes etc. een heerlijke rooksmaak worden toegevoegd.

Door toepassing van de Cold Smoke Generator Original of Artisan is dit mogelijk.

De Cold Smoke Generator produceert een constante schone stroom van rook. Hoewel het een ProQ product is kan dit kleine apparaat worden gebruikt in bijna elke Smoker of gesloten BBQ.

Bekijk onderstaande YouTube voor de werking van de ProQ Cold Smoke Generators: 

 

 

 

De ProQ Cold Smoke Generator Original is het meest effectief in rookkamers met een volume tussen de 30 en 150 liter, de ProQ Eco Smokerbox (33 ltr.) en de ProQ Frontier BBQ Smoker (105 ltr.) zijn hiervoor ideaal.

Standaard wordt de Original geleverd met 100 gram eiken rookmot, voldoende om 1 sessie mee te roken, waxine lichtje en gebruikshandleiding.

 

De ProQ Cold Smoke Generator Artisan is het meest effectief in rookkamers met een volume vanaf 150 liter, de ProQ Excel BBQ Smoker is ongeveer 170 liter.

Standaard wordt de Artisanl geleverd met 300 gram eiken rookmot, voldoende om 1 sessie mee te roken, waxine lichtje en gebruikshandleiding.

 

De Cold Smoke Genertor is keer op keer te gebruiken. Losse rookmot van proQ is er in diverse smaken om ieder gerecht zijn eigen unieke rooksmaak te geven. Verkrijgbaar via de verkooppunten.