Accessoires

 

 

Marinade injector.

Om zelf gemaakt marinade's te injecteren in uw vlees of kip om deze een vollere smaak tot diep in het vlees te geven en lekker mals te houden. Eenvoudig uit elkaar te halen om grondig te kunnen reinigen.

 

 

Kolen / Briketten Starter.

De snelste, veiligste en eenvoudigste manier om uw kolen of briketten op temperatuur te krijgen. Plaats een aanmaakblokje, of aanmaakwol onder de starter en steek deze aan, na korte tijd zijn de kolen / briketten op temperatuur.

  • Inhoud geschikt voor 1,0 kg
  • afmetingen 270 mm x ø 160 mm

 

RVS Rookbox.

Maakt het mogelijk om houtsnippers langer te roken voor een rijkere rook smaak. Het voordeel van de box is dat de chips smeulen en rook produceren in plaats van te verbranden en warmte gaan produceren. Voor gebruik met houtskool, gas of elektrisch rokers en grills. Afmeting 18 x 8 x 4,5 cm

 

 

Rib Rack.

Plaats meer Spare Ribs of Vissen op de BBQ! Dit verchroomd stalen rek verdrievoudigt uw kookcapaciteit en vergroot de stroom warme lucht en rook langs het voedsel waardoor het voedsel gelijkmatiger word gegaard.  Groot voordeel is dat de vis met de openzijde naar boven ligt en de heerlijke sappen in de vis blijven zitten en niet op de kolen druipen waardoor overmatige rook en vlammen ontstaan. De eind spikes zijn zeer geschikt om maïs of aardappelen op te prikken. Kan gebruikt worden op de meeste BBQ's.

Afmeting: 19 x 17 x 8 cm (lxbxh)

 

Kiphouder.

Ideaal voor op de BBQ of  in de oven voor het roosteren van een hele kip, fazant of eend. De ProQ Kiphouder zorgt ervoor dat de gevogelte zowel van binnen als van buiten gelijkmatig wordt gegaard en versnelt daardoor de bereidingstijd. Smaakvolle sappen blijven behouden met een gelijkmatige bruining en krokantheid van het vel. Het is een ideale manier voor een laag vetgehalte omdat overtollig vet uit het vlees druipt.

 

 

Rookmand.

Voorkomt dat het voedsel door het grillrooster van uw BBQ valt. Laat rook, stoom en warmte gelijkmatig rond stromen langs het voedsel. Geweldig voor vis, garnalen, groenten en hapjes. Kan worden gebruikt als een geschikte methode voor het optillen van grotere stukken vlees van de BBQ. Diameter ø 40cm

 

 

ProQ Extra Rooster 17" of 20" Uitklapbaar

Vergroot je grill oppervlak in één keer met 100%. Het rooster is eenvoudig te plaatsen op je bestaande rooster waardoor je meer gerechten tegelijk kan maken.

Geschikt voor elke Barbecue

Afmetingen 17": ø 40 cm x 7,5 cm

Afmetingen 20": ø 48 cm x 7,5 cm

 

Ulti-Mitt ® Aramide BBQ Handschoen.

Gemaakt van 2 lagen die bescherming en comfort bieden. De buitenste laag is gemaakt van 100% Aramidevezels (beter bekend als Nomex ®).

Aramide is hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt om astronauten, de Formule 1 raceauto's en militairen te beschermen tegen extreme temperaturen. De binnenste laag is gemaakt van 100% natuurlijk katoen, die de gebruiker comfort biedt. De Ulti Mitt is ontworpen als BBQ handschoen maar is natuurlijk ook goed te gebruiken in de keuken. Hij is bestand tegen een temperatuur van 250°C en is zowel door links- als rechtshandigen te gebruiken. De extra lange lengte beschermt de onderarm. Door toepassing van Siliconen Grip Lijnen over heel de handschoen is er altijd optimale grip. One size fits all

 

Probe Eyelets Gromlets

Deze hittebestendige siliconen oogjes kunnen makkelijk worden aangebracht in haast elke BBQ en Smoker. Geen kapotte draden meer ven dure digitale thermometers die bekneld raken tussen de deksel en de BBQ. Heeft uw BBQ geen dekselthermometer, gebruik dan de Gromlets voor het plaatsen van een analoge thermometer in de deksel.

 

Rotisserie Kit

Speciaal voor de ProQ Excel ontwikkeld elektrisch draaispit. Werkzaam op batterijen of met de meegeleverde voeding. Voedsel wat langzaam boven een warmtebron draait gaart geleidelijk en behoudt de natuurlijke sappen en smaken

 

Beschermhoes

Deze beschermhoes beschermt uw ProQ BBQ Smoker optimaal tegen de weerselementen. Verkrijgbaar voor de Frontier en Excel

 

Rook snippers.

Breng eenvoudig een lekker rooksmaak aan uw gerechten toe. Week de houtsnippers in water, bier, wijn of andere vloeistof en gooi deze rechtstreeks op de kolen of gebruik de Smokerbox zodat er langer en meer rook ontstaat.

Verkrijgbaar in de soorten: Alder, Apple, Beech, Cherry, Hickory, Maple, Oak, Whiskey Oak